پخش لوازم خانگی ""ویژه همکاران محترم"" در استان های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی
فروشگاه الماس ستوده قشم - فروش فقط ویژه همکاران
تفاوت ها و شباهت های میان ماکروفر، مایکروویو و سولاردام در چیست؟ تفاوت ها و شباهت های میان ماکروفر، مایکروویو و سولاردام در چیست؟

تفاوت ها و شباهت های میان ماکروفر، مایکروویو و سولاردام در چیست؟

1404/02/14   مقالات آموزشی


تفاوت ها و شباهت های میان ماکروفر، مایکروویو و سولاردام در چیست؟

سلام به شما مخاطبان عزیز سایت الماس ستوده قشم.
احتمالاً برای شما هم پیش اومده که موقع خرید یک دستگاه جدید برای آشپزخونه، از بین مایکروفر، مایکروویو و سولاردام حسابی گیج شده باشید. ظاهرشون خیلی شبیه به همه، درسته؟ ولی خب، تفاوت‌های مهمی دارن که دونستنشون کمکتون می‌کنه بهترین انتخاب رو داشته باشید. اصلاً نگران نباشید، قراره توی این مقاله به زبون خودمونی و ساده همه این تفاوت‌ها و شباهت‌ها رو بررسی کنیم تا موقع خرید با آگاهی کامل بتونین انتخاب درست تری انجام بدین!

همین اول کار بگیم که در کل، توی مکانیزم گرم کردن غذا با امواج، فرق خیلی زیادی بین مایکروفر، مایکروویو و سولاردام وجود نداره. اما یک چیزایی هست که باعث تمایز و برتری بعضی‌هاشون نسبت به بقیه می‌شه. بیاید ببینیم هر کدوم این دستگاه‌ها چی هستن و چه کاربردی دارن.

مایکروویو چیه و چه کاری انجام میده؟

مایکروویوها رو می‌شه جزو ابداعات مهم قرن بیستم دونست که با استفاده از امواج الکترومغناطیسی نامرئی غذا رو گرم می‌کنن. این امواج توسط قطعه‌ای به نام مگنترون تولید می‌شن. وقتی دستگاه رو روشن می‌کنید، مگنترون امواج رو تولید می‌کنه و این امواج به دیواره‌ های فلزی داخل دستگاه برخورد می‌کنن و بازتاب پیدا می‌کنن تا به غذا برسن. مولکول‌های آب، قند و چربی توی غذا این امواج رو جذب می‌کنن و شروع به حرکت و لرزش می‌کنن که همین باعث تولید گرما و گرم شدن یا پخته شدن غذا میشه.

مایکروویو در اصل برای گرم کردن سریع غذا و یخ زدایی مناسبه. برنامه ‌های پخت خیلی کمی داره چون المنت گریل و فن کانوکشن نداره. توی پخت‌های طولانی ‌تر، ممکنه غذا رو خشک کنه. استفاده ازش خیلی راحته؛ کافیه غذا رو تو ظرف مناسب بذارید، زمان و توان رو تنظیم کنید و دستگاه رو روشن کنید. ظرف‌ های فلزی، براق، پلاستیکی نامناسب و فومی نباید توی مایکروویو گذاشته بشن چون ممکنه جرقه بزنن یا ذوب بشن. سرعت گرم کردن و پخت غذا توی مایکروویو خیلی بالاست و در زمان صرفه ‌جویی می‌کنه. انرژی و گرما هم توی این روش هدر نمیره. البته، حرارت ممکنه به طور یکنواخت توزیع نشه و بعضی قسمت‌ های غذا سرد بمونن یا برخی مواد غذایی خشک بشن.

ماکروفر چیه؟ (یک کم پیشرفته ‌تر از مایکروویو ساده!)

وقتی از "ماکروفر" صحبت می‌کنیم، معمولاً منظورمون یه دستگاهیه که علاوه بر قابلیت‌ های اصلی مایکروویو (یعنی گرم کردن و یخ زدایی با مگنترون)، المنت حرارتی هم داره. این المنت‌ها باعث میشن ماکروفر بتونه کار پخت‌ و پز رو هم انجام بده.

ماکروفرها معمولاً حداقل یه المنت گریل برای پخت ‌های متنوع تر دارن. مدل‌های پیشرفته‌ تر حتی چند تا المنت، سنسور پخت و فن کانوکشن هم ممکنه داشته باشن. این المنت‌ها به ماکروفر این امکان رو میدن که آزادی عمل بیشتری توی انتخاب ظروف نسبت به مایکروویو ساده داشته باشه؛ مثلاً میشه از ظروف فلزی مثل قابلمه استیل یا قالب کیک استفاده کرد، شبیه به فر گازی. البته مثل مایکروویو، ظروف فومی و پلاستیکی یکبار مصرف نباید توش گذاشته بشن.

غذا توی ماکروفر نسبت به مایکروویو ساده پخته تر و اصطلاحاً مغزپخت تر می‌شه. البته زمان پختش هم ممکنه بیشتر باشه.


سولاردام چیه؟ اوج تکنولوژی در پخت و پز!

سولاردام یه تکنولوژی ابداعی شرکت ال جی هست که به تازگی وارد بازار شده. میشه گفت سولاردام یه جورایی ترکیبی از مایکروویو و المنت ‌های گرمایشی نوری هست. یعنی علاوه بر اینکه مثل مایکروویو از امواج مگنترون برای گرم کردن استفاده می‌کنه، المنت‌های پیشرفته ‌ای هم داره که به پخت بهتر و سریعتر کمک می‌کنن.

سولاردام‌ها معمولاً یه هیتر ذغالی در بالای محفظه پخت دارن که المنت نوریه و امواج نورانی با گرما و نفوذ بالا تولید میکنه. علاوه بر این، در کف دستگاه هم یه سیستم مگاهیتر شامل المنت ‌های سرامیکی و هالوژنی هست که از پایین به غذا گرما میتابونه. این ترکیب المنت‌ ها و امواج باعث می‌شه غذا خیلی سریع و یکنواخت از بالا و پایین بپزه. سولاردام‌ها همیشه فن کانوکشن و برنامه ‌های پخت ترکیبی دارن. کانوکشن کمک می‌کنه حرارت یکنواخت پخش بشه و غذا مغزپخت بشه. این ویژگی باعث میشه سولاردام سرعت پخت بالایی داشته باشه. برخی منابع میگن سرعت پختش می‌تونه تا ۳ برابر مایکروویو باشه و سرعت پخت کانوکشن در سولاردام حتی می‌تونه تا 4 برابر سرعت اجاق گاز معمولی  باشه.

یکی از مزیت‌های مهم سولاردام اینه که به خاطر روش پخت ترکیبی، طعم و رطوبت غذا حفظ میشه و غذا خشک نمیشه. مثلاً مرغ بریان شده تو سولاردام خشک نمیشه! همچنین برای پخت حرفه ‌ای، کیک، پیتزا و بخارپز کردن مناسبه. المنت ذغالی حتی باعث نفوذ حرارت تا عمق گوشت میشه، مثل کباب کردن روی ذغال. استفاده از این ویژگی میتونه زمان پخت رو تا ۳۰ درصد و مصرف انرژی رو تا ۴۰ درصد نسبت به پخت در ماکروفر کاهش بده.


ظاهر سولاردام هم معمولاً متفاوته؛ بیشتر مدل‌ها دربشون از بالا به پایین باز میشه و کلیدهاشون هم در بالا قرار داره. سینی سولاردام معمولاً از جنس فولاد ضد زنگ و نشکن هست. این سینی فلزی توسط چرخ ‌های زیرش میچرخه، برخلاف مایکروویو که یک سینی شیشه¬ای بر روی یک ریل میچرخه. البته باید مراقب بود که ظروف فلزی به سینی برخورد نکنن تا لعابش از بین نره و جرقه تشدید نشه.

سولاردام‌ها برنامه‌ های پخت متنوع تر وپیشرفته تری نسبت به مایکروفر و مایکروویو دارن. قابلیت ‌هایی مثل بخارپز، گریل، کانوکشن و حتی برنامه‌ های پخت فست فود، سرخ کردن سالم، و خشک کردن رو ارائه میدن. مدل‌های پیشرفته می‌تونن تا ۱۰۰ برنامه پیش فرض داشته باشن. سولاردام¬ها حتی قابلیت بوزدایی هم دارن.

در مورد ایمنی و سلامت، سولاردام‌ها از نظر ایمنی و سالمتر بودن غذا تفاوتی با مایکروفر و مایکروویو ندارن. هر سه دستگاه از اشعه مگنترون استفاده می‌کنن و ضررشون به یک اندازه هست.

شباهت‌های مایکروفر، مایکروویو و سولاردام:

با همه این تفاوت‌ها، این سه دستگاه شباهت‌ هایی هم دارن.

  • عملکرد اصلی: هر سه دستگاه برای گرم کردن غذا از امواج رادیویی تولید شده توسط مگنترون استفاده می‌کنن.
  • دستگاه ‌های مدرن: هر سه جزو نسل جدید لوازم پخت‌وپز هستن که زندگی رو راحت تر می‌کنن.
  • کاربردها: هر سه برای گرم کردن و یخ زدایی مواد غذایی قابل استفاده هستن.
  • محل قرارگیری: معمولاً هر سه رو میشه روی کابینت گذاشت یا داخل کابینت نصب کرد (مدل‌های توکار).
  • راحتی استفاده: هر سه دستگاه کار باهاشون آسونه.


از نظر اقتصادی و کارایی کدوم بهتره؟

حالا که تفاوت‌ها و شباهت‌ها رو دونستیم، بریم سراغ سؤال اصلی؛ کدوم برای ما بهتره؟ جوابش بستگی به نیازها و اولویت‌های شما داره.

اگه فقط میخواید غذا رو سریع گرم کنید یا یخ زدایی کنید: مایکروویو معمولی بهترین و اقتصادی‌ ترین گزینه است. قیمت خریدش پایینه، جای کمتری می‌گیره و مصرف انرژیش هم کمتره.

اگه علاوه بر گرم کردن، پخت‌های ساده و گریل کردن هم براتون مهمه، ولی بودجه ‌تون محدوده یا فر جداگانه دارید، یه ماکروفر که المنت گریل داره یا مدل‌های پیشرفته ‌ترش که کانوکشن هم دارن، میتونه نیازتون رو برطرف کنه. قیمتش از مایکروویو بیشتره ولی از سولاردام کمتره.

اگه دنبال یه دستگاه همه کاره هستید که پخت حرفه‌ ای، سریع و با کیفیت بالا رو هم انجام بده و براتون خشک نشدن و حفظ طعم غذا مهمه؛ سولاردام گزینه ایده‌ آله. سرعت پختش خیلی بالاست و برنامه‌های پخت متنوعی داره. کیفیت غذا توی سولاردام به دلیل حفظ رطوبت و پخت یکنواخت، بالاتره. البته قیمت خریدش بالاتره و مصرف انرژیش هم بیشتره. اگه زیاد از برنامه‌های پختش استفاده کنید، سولاردام دوام بیشتری نسبت به ماکروفر معمولی برای پخت مداوم خواهد داشت.

اگه پخت شیرینی و نان براتون اولویته: با اینکه سولاردام سرعت بالایی داره، فر توکار (که توی این مقاله تمرکزمون روی مایکروفر/سولاردام بود ولی منابع بهش اشاره کردن) معمولاً برای پخت شیرینی نتیجه بهتر و یکنواخت‌تری می‌ده.

از نظر هزینه تعمیرات هم، سولاردام معمولاً هزینه تعمیر بیشتری نسبت به مایکروفر داره.

نتیجه گیری: کدوم رو بخریم؟

خب، رسیدیم به ته خط!

انتخاب بین مایکروفر، مایکروویو و سولاردام واقعاً به نیازها و سبک زندگی شما بستگی داره.

اگه فر جداگانه دارید و بیشتر نیازتون گرم کردن و یخ زداییه، یه مایکروویو ساده و اقتصادی کافیه و جای کمتری هم میگیره. اگه به دنبال یه دستگاه چندکاره‌تر با قابلیت گریل و شاید کانوکشن برای پخت‌ وپزهای ساده‌تر هستید و نمی‌خواید خیلی هزینه کنید، یه مایکروفر می‌تونه انتخاب خوبی باشه. اما اگه آشپزی براتون مهمه، دنبال سرعت و کیفیت بالا توی پخت انواع غذا هستید، دوست دارید غذاهاتون آبدار بمونه و بودجه ‌تون محدودیتی نداره، سولاردام با تکنولوژی پیشرفته و برنامه ‌های متنوعش گزینه عالیه. پیشنهاد ما به شما برای خرید یک مایکروویو یا سولاردام با کیفیت، محصولات برند خوش آتیه اسماگن (Smagen) هست که با کیفیت خوبی به بازار اومده و با محصولات متنوعی که تولید کرده دست شما رو برای بهترین انتخاب ممکن باز گذاشته. البته برای بررسی، مقایسه و خرید محصولات در این دسته بندی میتونی اینجا کلیک کنی .

در نهایت، قبل از خرید حتماً به میزان بودجه، نیازتون به برنامه ‌های پخت مختلف و اندازه دستگاهی که می‌خواید، فکر کنید. با اطلاعاتی که توی این مقاله بهتون دادیم امیدواریم بتونید بهترین تصمیم رو بگیرید و از دستگاه جدیدتون توی آشپزخونه لذت ببرید!


منبع :
تعداد بازدید : 46

به اشتراک بگذارید

دیدگاه  ها

نظرات دیگران؛

  • اولین نفری باشید که نظری می دهید!

پیام بگذارید؛

ثبت دیدگاه جدید
-

برای کامنت گذاشتن ابتدا وارد شوید