پخش لوازم خانگی ""ویژه همکاران محترم"" در استان های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی
فروشگاه الماس ستوده قشم - فروش فقط ویژه همکاران

فروشگاه اینترنتی الماس ستوده قشم

سریع، سالم، بی‌دردسر: همه چیز درباره سرخ کن بدون روغن یا ایرفرایر (Airfryer) سریع، سالم، بی‌دردسر: همه چیز درباره سرخ کن بدون روغن یا ایرفرایر (Airfryer)

سریع، سالم، بی‌دردسر: همه چیز درباره سرخ کن بدون روغن یا ایرفرایر (Airfryer)

1404/05/13   مقالات آموزشی


سلام به همه آشپزهای خونگی و اونایی که عاشق غذاهای خوشمزه اما سالم هستن! امروز می‌خوایم در مورد یکی از پرطرفدارترین وسایل آشپزخونه‌های مدرن حرف بزنیم: سرخ کن بدون روغن یا همون ایرفرایر (Air Fryer) که حسابی محبوب شده. اگه شما هم مثل من طرفدار غذاهای سرخ‌کرده هستید ولی نگران روغن و کالری زیادشین، این مقاله دقیقاً برای شماست. با ایرفرایر (Air Fryer) می‌تونید از طعم ترد و لذیذ غذاهاتون لذت ببرید، بدون اینکه ذره‌ای نگران سلامتی‌تون باشید!

سرخ کن بدون روغن (ایرفرایر) چیه و چطور کار می‌کنه؟

راستش رو بخواید، سرخ کن بدون روغن یه دستگاه آشپزی مدرنه که به جای اینکه غذا رو توی تشتی از روغن غرق کنه، با گردش هوای داغ کار می‌کنه. تصور کنید یه فن قوی و یه المنت حرارتی تو دستگاه هست که هوای داغ رو با سرعت خیلی زیاد دور غذا می‌چرخونه. اینجوری سطح غذا حسابی ترد و طلایی می‌شه، درست مثل غذاهای سرخ‌کرده سنتی، ولی با چربی خیلی خیلی کمتر. این فرآیند حتی باعث یه واکنش شیمیایی به اسم "میلارد" می‌شه که رنگ و طعم غذا رو حسابی دلنشین می‌کنه. نکته جالب اینجاست که می‌تونید بدون حتی یه قطره روغن هم غذا بپزید، اما اگه دوست داشتید برای طعم بهتر، یه قاشق کوچیک روغن یا چند پاف اسپری روغن اضافه کنید.

مزایای سرخ کن بدون روغن: چرا باید یکی داشته باشیم؟

حالا بریم سراغ بخش جذاب ماجرا! چرا این دستگاه اینقدر سروصدا کرده و کلی طرفدار داره؟ مزایای سرخ کن بدون روغن واقعاً زیاد و چشمگیره:

سلامتی در اولویت: مهم‌ترین دلیلی که خیلی‌ها سمت ایرفرایر میان، همینه! این دستگاه مصرف روغن رو 80 تا 90 درصد کاهش می‌ده. یعنی چی؟ یعنی چربی و کالری کمتری وارد بدنتون می‌شه و از شر نگرانی‌هایی مثل چاقی، کلسترول بالا و بیماری‌های قلبی عروقی خلاص می‌شید. حتی تحقیقات نشون داده که استفاده از این دستگاه می‌تونه تا 90 درصد تولید مواد مضر مثل آکریل‌آمید (که تو غذاهای پرچرب و سرخ‌کردنی زیاد پیدا می‌شه) رو کم کنه. تازه خواص مواد غذایی هم بهتر حفظ می‌شه.

یه آشپزخونه کامل تو یه دستگاه: این ایرفرایرها الکی لقب "چندکاره" رو نگرفتن! علاوه بر سرخ کردن انواع غذاها، می‌تونید باهاشون غذا رو گرم کنید، گوشت و ماهی گریل کنید، مواد غذایی فریز شده رو یخ‌زدایی کنید، کیک و شیرینی بپزید و حتی میوه خشک کنید. یعنی با خرید یه دستگاه، از خرید چند تا وسیله دیگه بی‌نیاز می‌شید.

سریع و بی‌دردسر: اگه وقتتون کمه یا از ایستادن زیاد پای گاز خسته می‌شید، ایرفرایر رفیق شفیقتونه! این دستگاه غذا رو 20 تا 50 درصد سریع‌تر آماده می‌کنه. کافیه دما و زمان رو تنظیم کنید و برید به کارهاتون برسید.

تمیزی راحت، بدون کثیف‌کاری: با سرخ کن‌های معمولی که روغن به در و دیوار می‌پاشه خداحافظی کنید! بدنه ایرفرایر رو با یه دستمال نم‌دار می‌شه تمیز کرد و سبدهای داخلیش هم راحت جدا می‌شن و حتی بیشترشون تو ماشین ظرفشویی هم قابل شستشو هستن. دیگه از شر بوی روغن و دود تو آشپزخونه هم راحت می‌شید.

پخت یکنواخت و حرفه‌ای: دیگه خبری از غذای نپخته یا نیم‌پز نیست! گردش هوای داغ باعث می‌شه تمام قسمت‌های غذا یکنواخت و مغزپخت بشه و طعم و کیفیتش حفظ بشه.

ایمنی بیشتر: چون دیگه با روغن داغ سروکار ندارید، خطر سوختگی یا پاشیدن روغن از بین می‌ره. محفظه بسته و پایه‌های ضد لغزش هم ایمنی رو بیشتر می‌کنن.

صرفه‌جویی در هزینه‌ها: شاید فکر کنید خریدش گرونه، ولی در درازمدت حسابی به نفعتونه! هم مصرف روغن رو کم می‌کنه و هم برق کمتری نسبت به فرهای بزرگ مصرف می‌کنه و آشپزخونه رو هم گرم نمی‌کنه.

معایب سرخ کن بدون روغن: بالاخره هر گلی یه خاری هم ممکنه داشته باشه!

خب، حالا که از خوبی‌هاش گفتیم، بد نیست به چند تا نکته هم اشاره کنیم که شاید جزو محدودیت‌های این دستگاه باشن:

قیمت اولیه: معمولاً قیمت سرخ کن بدون روغن از وسایل سنتی آشپزی یکم بالاتره.

حجم محدود: تو بعضی مدل‌ها، فضای سبد دستگاه کمه و برای خانواده‌های پرجمعیت یا پخت غذاهای بزرگ مثل مرغ درسته، ممکنه مجبور بشید غذا رو تو چند مرحله بپزید.

حفظ تازگی غذا: برخی منابع میگن که غذاهایی که با ایرفرایر پخته میشن، بعد از 6 تا 7 ساعت ممکنه تازگیشون رو از دست بدن!

نیاز به تنظیم دقیق: برای اینکه بهترین نتیجه رو بگیرید، باید دما و زمان پخت رو برای هر غذا دقیقاً تنظیم کنید که ممکنه نیاز به کمی آزمون و خطا داشته باشه.

ممکن است پر سر و صدا باشد: برخی از مدل‌ها در حین کار صدای زیادی تولید می‌کنند.

نتیجه‌گیری: آیا سرخ کن بدون روغن ارزش خرید داره؟

با توجه به همه چیزهایی که گفتیم، اگه دنبال یه راه حل سالم و مدرن برای آشپزی هستید که هم در وقتتون صرفه‌جویی کنه و هم به سلامتی‌تون اهمیت بده، سرخ کن بدون روغن قطعاً یک انتخاب هوشمندانه و عالیه. درسته که هیچ غذای سرخ‌کردنی‌ای کاملاً بی‌ضرر نیست (البته میشه برای سرخ کن‌های بدون روغن از روغن‌های سالم‌تری استفاده کرد که دیگه ضررش نزدیک به صفر کنی!)، ولی غذاهای پخته شده تو ایرفرایر به مراتب سالم‌تر و بهتر از روش‌های سنتی هستن و مزایای سرخ کن بدون روغن خیلی بیشتر از معایبشه. پس اگه قصد خریدش رو دارید، حتماً مدل‌های مختلف رو با توجه به نیاز خانواده‌تون بررسی کنید و از یه زندگی سالم‌تر و خوشمزه‌تر لذت ببرید!

 جهت مشاهده انواع Airfryer کلیک کنید


منبع :
تعداد بازدید : 23

به اشتراک بگذارید

دیدگاه  ها

نظرات دیگران؛

  • اولین نفری باشید که نظری می دهید!

پیام بگذارید؛

ثبت دیدگاه جدید
-

برای کامنت گذاشتن ابتدا وارد شوید