

راز خطرناک وجود فلز در ماکروویو!
1404/03/13 مقالات آموزشی
چرا نباید وسایل فلزی رو توی مایکروویو بذاریم؟ راز خطرناک فلز در مایکروویو!
سلام به همه! مایکروویو یا ماکروفر یکی از اون وسایل آشپزخونه است که کارمون رو خیلی راحت کرده. دیگه لازم نیست برای یه ذره غذا گرم کردن یه قابلمه کثیف کنیم یا کلی وقت بذاریم. میتونیم خیلی سریع غذا رو گرم کنیم. اما یه قانون خیلی مهم داره که اگه رعایتش نکنیم، ممکنه دردسرهای بزرگی برامون درست کنه: هیچوقت نباید وسایل فلزی رو توی مایکروویو بذاریم! حالا چرا اینقدر روش تاکید میشه؟ بیاید با هم کشف کنیم!
مایکروویو چطوری غذا رو گرم میکنه؟
قبل از اینکه بریم سراغ فلز، بیاید ببینیم اصلا مایکروویو چطوری کار میکنه. این دستگاه با یه قطعهای به اسم مگنترون موجهای رادیویی یا الکترومغناطیسی تولید میکنه. این موجها میرن توی محفظه دستگاه و به دیوارهها برخورد میکنن و بعد به سمت غذای شما منعکس میشن. کاری که این موجها میکنن اینه که مولکولهای آب، قند و چربی توی غذا رو به حرکت خیلی سریع در میارن. این حرکت باعث ایجاد اصطکاک و در نتیجه گرما میشه و غذای شما گرم یا پخته میشه. این روش گرم کردن غذا در مایکروویوهای معمولی و حتی در سولاردامها هم وجود داره.
پس مشکل فلز چیه؟
حالا تصور کنید یه ظرف فلزی یا قاشق چنگال توی این محیط پر از موج قرار بگیره. مشکل اینجاست که فلز برخلاف غذا، موجهای مایکروویو رو بازتاب میده. این بازتاب باعث میشه که موجها به جای اینکه وارد غذا بشن، هی توی محفظه بچرخن و به فلز برخورد کنن. این برخورد موجها با فلز، مخصوصاً لبههای تیز یا سطوح براق، میتونه باعث ایجاد جرقه یا همون قوس الکتریکی (Sparks) بشه!
این جرقهها چقدر خطرناکن؟
این جرقهها شوخی نیستن!
اول از همه، میتونن به خود دستگاه مایکروویو آسیب بزنن.
مهمتر از اون، این جرقهها میتونن باعث آتشسوزی بشن. اگه داخل دستگاه چیزی باشه که قابل اشتعال باشه، مثلاً باقیمانده غذا یا حتی ظرفهای نامناسب دیگه، ممکنه آتش بگیره.
به همین دلیل، گذاشتن هر نوع فلزی، از جمله ظروف آلومینیومی، استیل، تفلون و حتی چیزهای براق داخل مایکروویوهای معمولی که فقط با امواج کار میکنن، ممنوعه.
یه نکته در مورد سولاردام و بعضی ماکروفرها:
شاید شنیده باشید که توی دستگاههایی مثل سولاردام یا بعضی مدلهای پیشرفته ماکروفر میشه از فلز استفاده کرد. درسته، این دستگاهها فرق دارن. سولاردامها فناوری ابداعی الجی هستن که ترکیبی از مایکروویو و امواج گرمایشی نوریَن و المنتهای گرمایشی مثل هیتر زغالی در بالا و هیترهای سرامیکی و هالوژنی در کف دارن. بعضی ماکروفرها هم علاوه بر مگنترون، المنت گریل یا فن کانوکشن دارن. حتی سولاردامها سینی فلزی ضد زنگ هم دارن. اما حتی توی این دستگاهها هم گذاشتن ظروف فلزی نامناسب میتونه باعث جرقه زدن و آسیب به سینی یا خود دستگاه بشه. پس احتیاط همیشه خوبه و بهتره فقط از ظروف مناسب استفاده کنید.
جمعبندی:
در نهایت، برای اینکه از مایکروویوتون به درستی و بدون خطر استفاده کنید، همیشه فقط از ظروف مخصوص مایکروویو (مثل شیشه پیرکس یا سرامیک مناسب) استفاده کنید. ظروف فلزی و براق جایی توی مایکروویوهای معمولی ندارن. رعایت این نکته ساده، شما رو از خطرات جدی مثل آسیب به دستگاه و آتشسوزی دور نگه میداره.
با خیال راحت از مایکروویوتون لذت ببرید!
ضمناً ما لینک چند مقاله کاربردی دیگه هم در زیر براتون قرار میدیم که امیدواریم از خوندنشون لذت ببرین و با نظرات مفیدتون ما رو از کیفیت محتوایی که تولید میکنیم مطلع کنین.
تفاوت و شباهت های ماکروفر، مایکروویو و سولاردام
موتور های BLDC، قهرمانان بی صدا !
تعداد بازدید : 21
نظرات دیگران؛